تبلیغات
ﮐﺴﺐ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﻭ ﺛﺮﻭﺕ - کسب و کار با نان برنجی
 
پیش به سوی موفقیت مالی

کسب و کار با نان برنجی

نوشته شده توسط :احسان
سه شنبه 28 اردیبهشت 1395-12:00 ق.ظ



نان برنجی کرمانشاه علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه و مقوی است در ایام سال نو زینت بخش سفره هفت سین می باشد و کام گردشگران این دیار را نیز شیرین می کند این محصول بیش از یک قرن است بعنوان سوغات و تحفه کرمانشاه همواره همراه مسافران این دیار می باشد.


در مورد پیشینه نان برنجی اسنادی وجود دارد که سنگ بنا و خشت تولید این محصول در کرمانشاه به یکصد و پنجاه سال قبل و همزمان با دوره ی حکومت قاجاریه نسبت می دهند در آن زمان شخصی بنام استاد احمد با هکاری استاد اهبر اولین کارگاه تولید نان برنجی را در کرمانشاه دایر کردند که بعد از آن توانستند با انتقال فن تولید به افرادی چون مرحوم حاج امید علی جعفری معروف به کلوچه پز ، حاج مسعود مطهری ، مرحوح حاج رضا شکریز ، حاج عبدالله زاده و ...... زمینه ی تولید انبوه آنرا فراهم آوردند و از آن به بعد نان برنجی به عنوان سوغات کرمانشاه در سرتاسر ایران و حتی خارج از کشور شناخته شد.


بسته بندی نان برنجی در سال های اولیه مانند بسته بندی امروزی نبود بلکه نان برنجی تولید شده را در جعبه های چوبی که قالباً 5/4 کیلوگرم بود می چیدند اما امروزه با پیشرفت دستگاه های بسته بندی سایز و طرح جعبه ها نیز تغییر یافته و در اندازه ها و شکل های مختلف و زیبا و با پوشش سلفون برای نگهداری و عمر بیشتر و صادرات در فروشگاه های معتبر که در سطح شهر پراکنده هستند به مشتریان و مسافران و جهانگردان خارجی که علاقه خاص و عجیبی به این محصول دارند عرضه می گردد.

در صحبت های پیشکسوتان این فن نکاتی گفته می شود که در جای خود قابل توجه است که در گذشته فقط پیشکسوت می توانست به خمیر دست بزند و آن هم با دست وضو گرفته و هیچگونه مواد شیمیایی در آن ریخته نمی شد .


نان برنجی امروزه در درصد های مختلف روغن حیوانی تهیه می شود ولی متاسفانه در بعضی از کارگاه ها امکان دارد که از افزودنی هایی مانند اسانس روغن کرمانشاهی نیز استفاده شود و نان برنجی را می توان به عنوان صبحانه یا میان وعده استفاده کرد و از آن لذت برد.


تولید نان برنجی:

مواد لازم برای تهیه 80 کیلو خمیر: 1) 40کیلوگرم آرد برنج 2) حدود 40 عدد تخم مرغ 3) 16کیلوگرم روغن 4) 5/14کیلوگرم شکر 5)آب به مقدار لازم ( حدوداً 4&5 لیتر ) 6) 1 لیتر گلاب 7) 3مثقال زعفران 8) سیاه دانه به مقدار لازم


بعد از پیمانه کردن ابتدا شکر یک مقدار آسیاب گردیده و بعد با تخم مرغ در داخل همزن مخلوط می شود و در ادامه آب به آن افزوده شده و پس از طی مدتی که خوب مواد هم زده شد روغن و در ادمه آرد نیز اضافه می شود و به مدت 10 الی 15 دقیقه مخلوط شده تا خمیر به قوام مورد نظر برسد و سپس مدت 24 ساعت در این حالت می ماند.

بعد از 24 ساعت مقدار 2 لیتر آب به همراه مقدار روغن حیوانی (کرمانشاهی) نسبت به درصد نان برنجی تولیدی به خمیر اضافه می شود و دوباره عمل همزدن انجام می گردد و خمیر برای مرحله بعد آماده می شود.

خمیر روی میز گذاشته شده و عمل گل کردن انجام می شود در این مرحله به دو صورت دستی و صنعتی صورت می گیرد که در بیشتر مواقع دستی و بصورت سنتی انجام می گیرد.

اگر بخواهند برای تزئین از سیاه دانه استفاده کنند در این مرحله افزوده می شود و در ادامه سینی های آماده شده وارد تنور شده و بمدت 5 الی 10 دقیقه داخل تنور باقی می مانند تا نان برنجی آماده شود.


سینی ها را پس از پخت از داخل تنور درآورده و به داخل قفسه منتقل کرده تا نان برنجی ها در هوای آزاد خنک شوند. بعد از سرد شدن ، نان برنجی ها توسط دست در داخل جعبعه ها چیده می شود و وزن می شود و اگر احتیاج به سلفون باشد با دستگاه سلفون کشیده می شود و به بازار عرضه می گردد.

استانداردهای مربوط به آن در مطالب بعدی




نظرات() 


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ:



آرشیو:


طبقه بندی:


آخرین پستها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox